Útlevél

A kiskutyának beadott védőoltásokat az állatorvos a kutya oltási könyvébe igazolja. Amennyiben kutyánkat a későbbiekben magunkkal szeretnénk vinni külföldre is, lehetőség van kedvencünk részére oltási könyvként is funkcionáló Európai Uniós kutyaútlevelet kiállíttatni.

Ezzel az okmánnyal lehetőségünk van kutyánkkal az Európai Unió országaiban történő utazásra. Az útlevél csak biztosan azonosítható - azaz mikrochippel, vagy olvasható tetoválási számmal rendelkező - húsevők (kutya, macska, görény) részére állítható ki.

Természetesen a mikrochip beadására rendelőnkben is van lehetőség. Az útlevél az állat egész életére érvényes, benne az esetleges későbbi tulajdonosváltozások bejegyzésére is bejegyzésre kerülhet. Az útlevél elkészülésére nem kell várni, azt kitöltést követően azonnal ki tudjuk szolgáltatni. A mikrochip beültetés és az útlevél áráról érdeklődjön állatorvosainknál!

Az EU-n kívüli országokba utazhatunk a régi - általában sárga színű - nemzetközi oltási könyvvel is. Tapasztalat szerint azonban ezekben az országokban is elfogadják a kék színű uniós kutyaútlevelet.

RocketTheme Joomla Templates