Fürdetés

Végül szeretnénk néhány szót szólni a szintén gyakran problémát okozó helytelen módon és nem megfelelő készítményekkel végzett fürdetésről is.

Alapelv az, hogy tiszta vízzel bármilyen gyakran fürdethetjük kedvencünket vigyázva arra, hogy fürdetéskor meg ne fázzon. A tiszta víz azonban nem mindig elég a masszívabb, esetleg büdös szennyeződések eltávolítására. Ebben az esetben használjunk kutyasampont. (kölyökkutyák vagy felnőttek részére külön kaphatók) A sampont használatkor mindig fel kell higítani vízzel, mert töményen használva fokozottan szárítja kutyánk bőrét, ami viszketéssel, korpázással jár. A helyesen alkalmazott samponos készítményekkel is maximum 2-3 havonta fürdethetjük kutyánkat. Emberi samponok (beleértve a babasampont is!) használata sosem merüljön fel kutyánk fürdetésekor!

Ha gyakran szeretné kutyáját samponnal fürdetni anélkül, hogy ez bőrének károsodásához vezetne, lehetőség van gyógysampon megvásárlására is, mellyel bármilyen gyakran, töményen fürdetheti kutyáját. A rendelőben beszerezhető - a normál samponoknál drágább - készítmény hypoallergén és fürdetéskor visszapótolja azokat a zsiradékokat a bőrbe, amelyeket fürdetéskor az elveszt.

Reméljük, hogy ezzel a kis összefoglalóval segítettünk néhány általunk fontosnak tartott kérdésre rávilágítanunk, melyek seg??tségével még több örömét leli kedvencében.

Ha a továbbiakban bármilyen kérdése van, vagy segítségre van szüksége, keressen minket telefonon, illetve személyesen a rendelőben!

RocketTheme Joomla Templates